Not smooth following the POI

Did you see a mistake? Have you experienced an issue? Please tell us, so we can fix it.
Post Reply
User avatar
AttilaFarkaš
Posts: 16
Joined: Tue May 28, 2019 4:37 am

Not smooth following the POI

Post by AttilaFarkaš » Mon Jun 10, 2019 6:51 am

I noticed that the following of the POI is not smooth... it makes sudden shifts...
Its me who is doing something wrong, or it is actually a bug?
(speed set to 33km/h)

demo video: https://youtu.be/IP_yfAMMhyw

Martin
Posts: 199
Joined: Wed Mar 28, 2018 4:47 pm

Re: Not smooth following the POI

Post by Martin » Tue Jun 11, 2019 8:13 pm

AttilaFarkaš wrote:
Mon Jun 10, 2019 6:51 am
I noticed that the following of the POI is not smooth... it makes sudden shifts...
Its me who is doing something wrong, or it is actually a bug?
(speed set to 33km/h)

demo video: https://youtu.be/IP_yfAMMhyw
Could you send us the mission (export state by e-mail to support@droneharmony.com) ? It might be that you have at a short distance a lot of yaw change, which at a speed of 33km/h can lead to the sudden yaw movement. But hard to say without actually seeing the mission.

User avatar
AttilaFarkaš
Posts: 16
Joined: Tue May 28, 2019 4:37 am

Re: Not smooth following the POI

Post by AttilaFarkaš » Tue Jun 11, 2019 8:21 pm

Martin wrote:
Tue Jun 11, 2019 8:13 pm

Could you send us the mission (export state by e-mail to support@droneharmony.com) ? It might be that you have at a short distance a lot of yaw change, which at a speed of 33km/h can lead to the sudden yaw movement. But hard to say without actually seeing the mission.
This one i can not send, i already altered it... and yes, maybe the WP density was the problem... i removed some waypoints and now it seems to be smoother.

User avatar
AttilaFarkaš
Posts: 16
Joined: Tue May 28, 2019 4:37 am

Re: Not smooth following the POI

Post by AttilaFarkaš » Sat Jun 15, 2019 10:17 am

Martin wrote:
Tue Jun 11, 2019 8:13 pm
Could you send us the mission (export state by e-mail to support@droneharmony.com) ? It might be that you have at a short distance a lot of yaw change, which at a speed of 33km/h can lead to the sudden yaw movement. But hard to say without actually seeing the mission.
So i created again a similar mission and again, the following of the POI is not smooth and even, it seems to me the drone is stopping at some WPs.

The WPs are not near to each other - in fact after creating the orbit i removed each second WP...

The speed was 33,3km/h

Here is the video, ill export and upload the mission as well
https://youtu.be/nC4AQA2h2E4

https://www.dropbox.com/s/exa4sp01gu1q9 ... 2.dhm?dl=0

User avatar
AttilaFarkaš
Posts: 16
Joined: Tue May 28, 2019 4:37 am

Re: Not smooth following the POI

Post by AttilaFarkaš » Wed Jun 19, 2019 6:28 am

@Martin Not sure whether you got my reply

Martin
Posts: 199
Joined: Wed Mar 28, 2018 4:47 pm

Re: Not smooth following the POI

Post by Martin » Sun Jun 23, 2019 11:53 am

AttilaFarkaš wrote:
Wed Jun 19, 2019 6:28 am
@Martin Not sure whether you got my reply
Hi AttilaFarkas,

Thanks for sharing the new mission. I have it now. Will take a look next week and report back here with my findings.

Post Reply

Return to “Bug Reports”